Wanneer compleet?

Complete KVV's

Er zijn verschillende KVV's op de markt die compleet zijn, namelijk Naturis, Rodi Exclusive, RopaDog, Farm Food Fresh, Smuldier, DARF, ... Deze zijn compleet doordat ze ofwel supplementen bevatten of doordat ze uit verschillende diersoorten bestaan. Je kan hiervan dus in principe 1 soort altijd geven. Wij zijn wel van mening: hoe meer afwisseling hoe beter!

Compleet door afwisseling

Vis, eend, rund & lamOok zijn er KVV's die pas compleet zijn als je de verschillende diersoorten gaat afwisselen (bv. Alaska, Bandit, CarniVoer, ...). Belangrijk is hierbij dat je de regel hanteert van 4 diersoorten in 3 weken tijd te geven.

Enkelvoudig versvoer

Vuile pensEn dan zijn er nog KVV's die helemaal niet compleet zijn, maar waar je nog iets aan moet toevoegen om ze compleet te maken (bv. Farm Food pens). De pens kan bv. toegevoegd worden voor honden die niet zo goed eten, dit maakt het extra aantrekkelijk. En af en toe een dagje enkel vuile pens komt je hond alleen maar ten goede omwille van de goede bacteriën en enzymen die vuile pens bevat.

Groenten?

GroentenEr bestaat onenigheid over de kwestie of een hond nu groenten nodig heeft of niet. Er zijn KVV's die aangevuld zijn met groenten (bv. Alaska, Rodi Exclusive, RopaDog) en er zijn er ook die geen groenten bevatten (bv. CarniVoer, Bandit, DARF, Naturis).

In principe is het zo dat groenten niet nodig zijn, maar een hond kan hier wel vitamines uit halen. In ieder geval is een hond een carnivoor en hij heeft het moeilijker met het verteren van plantaardig voedsel. Een hond verteert dan ook enkel groenten als deze fijngemalen zijn.

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X