Wanneer compleet?

Complete KVV's

Er zijn verschillende KVV's op de markt die compleet zijn, namelijk Naturis, Rodi Exclusive, RopaDog, Farm Food Fresh, Smuldier, DARF, ... Deze zijn compleet doordat ze ofwel supplementen bevatten of doordat ze uit verschillende diersoorten bestaan. Je kan hiervan dus in principe 1 soort altijd geven. Wij zijn wel van mening: hoe meer afwisseling hoe beter!

Compleet door afwisseling

Vis, eend, rund & lamOok zijn er KVV's die pas compleet zijn als je de verschillende diersoorten gaat afwisselen (bv. Alaska, Bandit, CarniVoer, ...). Belangrijk is hierbij dat je de regel hanteert van 4 diersoorten in 3 weken tijd te geven.

Enkelvoudig versvoer

Vuile pensEn dan zijn er nog KVV's die helemaal niet compleet zijn, maar waar je nog iets aan moet toevoegen om ze compleet te maken (bv. Farm Food pens). De pens kan bv. toegevoegd worden voor honden die niet zo goed eten, dit maakt het extra aantrekkelijk. En af en toe een dagje enkel vuile pens komt je hond alleen maar ten goede omwille van de goede bacteriën en enzymen die vuile pens bevat.

Groenten?

GroentenEr bestaat onenigheid over de kwestie of een hond nu groenten nodig heeft of niet. Er zijn KVV's die aangevuld zijn met groenten (bv. Alaska, Rodi Exclusive, RopaDog) en er zijn er ook die geen groenten bevatten (bv. CarniVoer, Bandit, DARF, Naturis).

In principe is het zo dat groenten niet nodig zijn, maar een hond kan hier wel vitamines uit halen. In ieder geval is een hond een carnivoor en hij heeft het moeilijker met het verteren van plantaardig voedsel. Een hond verteert dan ook enkel groenten als deze fijngemalen zijn.

Over versvoer.be

Op versvoer.be kan je het aanbod verse diepvriesvoeding van Cool4pets vinden. Onze diepvriesvoedingen kunnen uiteraard niet opgestuurd worden, maar wij leveren wel aan huis in de regio Noord-Antwerpen. Uiteraard kan je ook gewoon langs komen in onze winkel in Wuustwezel. Ben je nog niet zo vertrouwd met vers voer voor honden of katten? Lees dan zeker ook ons uitgebreid dossier over vers voer of kom langs voor persoonlijk advies.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X