Combineren met brokken

Er kunnen allerhande redenen zijn waarom je toch niet volledig wil overschakelen op versvoer. Dan is het uiteraard mogelijk om te gaan combineren. Je kan dit met iedere brok, maar het ideale is dat je kiest voor een brok die geperst is, of een geëxpandeerde brok met een hoog vleespercentage.

Geëxpandeerde brok

Geëxpandeerde brokEen geëxpandeerde brok is een brok die op zeer hoge temperatuur gedroogd (eigenlijk eerder gebakken) is. Dit is altijd op een temperatuur hoger dan 100 °C. Voor verschillende grondstoffen heeft dit een nadelige invloed. Vetten en vitaminen zijn bv. zeer gevoelig voor hoge temperaturen. Ook eigen aan een geëxpandeerde brok is dat deze opzwelt in de maag, eigenlijk gaat deze zweven en valt dan uit elkaar. Hoe meer vlees een brok als deze bevat, hoe minder de brok zwelt.

Geperste brok

Geperste brokEen geperste brok is een brok die op minder hoge temperatuur gedroogd wordt, namelijk op max. 75°C. Hierbij verandert het karakter van de grondstof veel minder. De voedingsstoffen komen ook gelijkmatiger vrij in de maag. Als je een geperste brok plet dan merk je ook dat deze meteen uit elkaar brokkelt. Een geperste brok leunt dus beter aan bij de vertering van verse voeding.

Geëxpandeerd en geperst vergelijken

Wil je geëxpandeerde en geperste brokken vergeljken? Neem dan 2 glazen water en doe hierin lauwwarm water, eventueel met een scheutje azijn om zo het maagzuur zo goed mogelijk na te bootsen. Doe in het ene glas een handje geëxpandeerde brokken en in het andere een handje geperste brokken. Laat deze een tijdje staan. Je zal zien dat geëxpandeerde brokken volledig opzwellen terwijl geperste brokken verpulveren.

Over versvoer.be

Op versvoer.be kan je het aanbod verse diepvriesvoeding van Cool4pets vinden. Onze diepvriesvoedingen kunnen uiteraard niet opgestuurd worden, maar wij leveren wel aan huis in de regio Noord-Antwerpen. Uiteraard kan je ook gewoon langs komen in onze winkel in Wuustwezel. Ben je nog niet zo vertrouwd met vers voer voor honden of katten? Lees dan zeker ook ons uitgebreid dossier over vers voer of kom langs voor persoonlijk advies.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X