WolfWe zijn het ondertussen vergeten, maar oorspronkelijk stamt de hond af van de wolf, en die eet zijn prooi rauw. Zijn uiterlijk is volledig veranderd, de ene hond lijkt nog meer op de wolf als de andere, maar in feite stamt elke hond af van de wolf, hoe groot of klein die ook is. Daarbij is zijn vertering hetzelfde gebleven. Brokken zijn er gekomen voor de gemakzucht van de mens.

Het eerste wat men vaak denkt als we spreken over verse voeding, is dat vlees altijd gekookt moet worden. Met andere woorden zoals wij mensen vlees eten. Maar door voeding voor je hond te koken gaat een essentiëel deel van de voedingsstoffen verloren! Een hond hoort nu eenmaal niet te eten als een mens. Zijn verteringsgestel ziet er compleet anders uit. Een hond is dan ook een carnivoor.

Dat is ook een van de redenen waarom brokken niet zo gezond zijn voor de hond. Brokken worden op hoge temperaturen gedroogd waardoor er heel wat essentiële voedingswaarden verloren gaan. De tekorten die men vervolgens bekomt voegt men er dan weer aan toe door middel van onnatuurlijke supplementen en toevoegingen.

Wat heeft een hond dan nodig?

Grafiek voeding wolfEen hond heeft niet alleen vlees nodig, maar ook calcium, organen en eventueel groenten.

De wolf eet tenslotte niet alleen het vlees van zijn prooi, maar ook de organen en botten. Ook de maaginhoud van de prooien, groenten en fruit vormen een deel van zijn maaltijd.

Onderzoekers hebben vastgesteld dat de maaltijd van de wolf uit ongeveer 55% vlees, 15% botten, 15% organen en 15% groenten en fruit bestaat. Groenten zijn niet essentieel, maar zijn uiteraard wel een bron van vitamines.

Hoe vers geven?

Er bestaan 2 manieren om verse voeding te geven aan uw hond:

BARF

BARF is de afkorting van “Bones and Raw Food” of “Biologically Approciate Raw Food”. Als wij deze term gebruiken dan spreken wij over verse rauwe voeding die wij zelf samenstellen d.m.v. vleesbot, spiervlees, orgaan en eventueel supplementen (groenten, fruit, kruiden, ...).

Wil je overschakelen op BARF? Dan raden we je aan om je eerst goed te verdiepen in deze manier van voeren, bijvoorbeeld op een forum als www.barfplaats.nl.

KVV

KVV is de afkorting voor 'Kant en klare verse voeding'. Het grote verschil met BARF is dat je deze voeding niet zelf hoeft samen te stellen en dat alles gemalen is tot een complete maaltijd. KVV is meestal wel gebaseerd op de percentages die je dient te geven bij BARF.

Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid assortiment KVV. Verse voeding geven aan je viervoeter is (vooral dan als je voor KVV kiest) niet veel moeilijker dan brokken geven, maar het is wel véél gezonder!

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X