Een voedingsallergie kan zich in allerlei vormen uiten. De hond kan bijvooreeld last hebben van jeuk, kale plekken, rode huid, ontstekingen,... In de meeste gevallen gaat het wel gepaard met krabben.

Krabbende hondWanneer je hond een voedingsallergie heeft, wordt vaak een hypo-allergene brok van bij de dierenarts aangeraden.

De nadelen hiervan zijn:

  • De hond mag meestal geen andere voeding krijgen en hangt aan deze voeding vast
  • De hond mag geen andere beloningen krijgen
  • De voeding van bij de dierenarts is vaak zeer kostelijk
  • De hond vertoont geen allergische reactie meer maar de exacte oorzaak is niet bekend
  • Het is een brok en bevat dus héél wat niet-dierlijke producten die bovendien te hoog verhit zijn

Een hond die een voedingsallergie heeft, heeft zeker baat bij verse voeding.

Gluten

GraanVaak ontwikkelen honden die brokken krijgen een allergie aan het hoofdbestanddeel van vele soorten brokken, namelijk graan. Dan spreekt men van een glutenallergie. Aangezien de verse voedingen die wij in ons assortiment hebben geen graan bevatten (met uitzondering van Farm Food en Smuldier), is de hond soms al van zijn allergie verlost door over te schakelen op verse voeding. Indien de hond dan nog hinder ondervindt van de allergie kan er een eliminatiedieet volgen om zo uit te vinden wat de oorzaak van de allergie is.

Eiwitten

Een dierenarts kan door middel van onderzoek niet vaststellen aan welk eiwit een hond allergisch is en spreekt daarom vaak zonder meer over een "eiwitallergie". Dit is echter onmogelijk want werkelijk alle soorten voedsel bevatten eiwitten. Het is dus de vraag aan wélk eiwit de hond allergisch is.

Omdat eiwitallergieën vooral ontstaan door de té eenzijdige voedingsstoffen in commerciële voedingen (inclusief de dieetvoeding van bij de dierenarts) is de hond vaak allergisch aan rund of kip eiwit. Dit zijn nu eenmaal vaak de enige diersoorten die gebruikt worden in commerciële voedingen.

De kans is zo goed als onbestaande dat een hond allergisch is aan àlle dierlijke eiwitten want dierlijke eiwitten zijn nu eenmaal samen met vetten de belangrijkste voedingsbron voor carnivoren. Door middel van een eliminatiedieet kan je er achter komen aan welk dierlijk eiwit je hond allergisch is.

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X