Overschakelen op vers

Iedere hond is anders, en daarom bestaat er geen manier die voor iedere hond het beste is om over te schakelen. Veel is afhankelijk van de leeftijd, de gezondheid, ...

Jonge & gezonde volwassen honden

Bij jonge & gezonde volwassen honden lukt het vaak erg goed om van de ene moment op de andere over te schakelen van brok naar KVV. Wat je kan doen is in het begin een beetje kokend water over de rauwe voeding heen doen, op deze manier is het ergste rauwe er af en komt de geur nog meer vrij. Wil je rustiger aan overschakelen, of heb je nog brokken op te maken, kan je ook 1 van de maaltijden vervangen door KVV en de andere maaltijd brokken blijven geven tot deze op zijn.

Oudere honden of honden met verteringsproblemen

SeniorVoor een hond die ouder is of verteringsproblemen heeft, kan het dan weer aangewezen zijn om de oude voeding gecombineerd te geven met een verse voeding, liefst met vuile pens. Dit gedurende ongv. 1-2 weken. Vuile pens bevat veel goede bacteriën (probiotica) en enzymen die mee zorgen voor een optimale darmflora. Zo kan je naar het einde van deze periode meer pens gaan geven en minder brokken om zo volledig op rauw over te gaan.

BARF

Barfplaats.nlWil je BARF gaan geven, dan is dit weer een stapje verder. Eerst moet je hond goed KVV kunnen verteren alvorens over te stappen naar BARF. Men kan best eerst ongeveer 3 maanden lang KVV gegeven hebben alvorens BARF te gaan geven.

Als je wil overschakelen op BARF raden we je ook aan om je eerst goed te verdiepen in deze manier van voeren, bijvoorbeeld op een forum als www.barfplaats.nl.

Ontgiftingsperiode

Heeft je hond na het overschakelen naar KVV last van platte stoelgang, haaruitval, ... ? Geen paniek! Vaak is dit de ontgifting.

Als je hond een minder goede voeding krijgt is dit belastend voor de lever. Er worden afvalstoffen opgestapeld die op het moment dat de hond verse rauwe voeding krijgt het lichaam uit moeten en dit kan zich op allerhande manieren uiten. De hond kan daardoor tijdelijk een plattere stoelgang hebben, meer haarverlies of een minder fijne (mond)geur.

Bij de ene hond duurt deze ontgiftingsperiode langer dan bij de andere. Maar dit is zeker geen reden om meteen weer over te gaan op brokken. Hoe erger de ontgifting, hoe belastender de voeding was die hij voordien kreeg!

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X